De gezichten achter Stafier | Rudy Willemsen

19 aug 2024

Met veertig jaar op de teller is hij niet alleen een vertrouwd gezicht, maar ook een levende geschiedenis binnen Stafier. Zijn verhaal is er één van groei, verandering en een hoop plezier. We hebben het natuurlijk over Rudy Willemsen, die zijn carrière begon als uitzendkracht en inmiddels is uitgegroeid tot de spil van het logistieke proces binnen de organisatie. 

Hoe het begon

Rudy’s avontuur bij Stafier begon op een bijzondere manier. Na zijn militaire dienst kwam hij, dankzij zijn vader, in contact met het bedrijf. “Ik begon als uitzendkracht, maar dat was niet voor lang want na een halfjaar kreeg ik een vaste aanstelling als productiemedewerker”, herinnert hij zich. Wat volgde was een indrukwekkende reis door de verschillende lagen van het bedrijf. Rudy heeft alle productieprocessen doorlopen, van het keuren van binnenkomende producten tot het beheren van de logistiek. “Het is een breed traject en je moet de productiekennis echt goed kennen”, legt hij uit.

Verandering in het productieproces

In de veertig jaar dat Rudy bij Stafier werkt, heeft hij de transformatie van het productieproces van dichtbij meegemaakt. “Vroeger maakten we kleine onderdelen voor kopieermachines, emmerbeugels en steendroogplaten, nu produceren we steen- en dakpandroogplaten en frames voor de beton- en voedingsmiddelenindustrie”, zegt hij met trots. Maar ondanks de toegenomen grootte en complexiteit van de producten, heeft de automatisering het werk voor de medewerkers lichter gemaakt.

Een cultuur van leren

Bij Stafier is de mogelijkheid om te leren en te groeien altijd aanwezig. “Het bedrijf investeert in zijn mensen”, zegt Rudy. Hij heeft zelf verschillende cursussen gevolgd, waaronder elektrisch schakelen, allemaal gefaciliteerd door Stafier. “Het is geweldig om te zien dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Dat wordt ook gewaardeerd.”

De hartslag van Stafier

Rudy is niet alleen een expert in zijn vakgebied; hij is ook een sociaal verbinder binnen het bedrijf. Met zijn betrokkenheid als pv-lid bij sportieve evenementen en sociale activiteiten, zoals de organisatie van voetbaltoernooien, brengt hij collega’s samen. “Iedereen staat altijd open voor een praatje. Dat maakt de sfeer zo fijn”, vertelt hij. Zijn humor en creativiteit komen ook tot uiting tijdens feestavonden, waar hij met plezier zijn collega’s en leidinggevenden op een ludieke manier in het zonnetje zet.

Op zijn plek bij Stafier

Met zijn jarenlange ervaring en betrokkenheid is Rudy een onmisbare schakel binnen Stafier. Zijn verhaal weerspiegelt niet alleen zijn persoonlijke groei, maar ook de waarden van Stafier: leren, samenwerken en een sterke bedrijfscultuur. “De fijne sfeer is één van de redenen dat ik er al veertig jaar zit. Als ik ergens goed zit, waarom zou ik dan vertrekken?”, sluit hij af.

Terug naar overzicht